Україна і Туреччина підпишуть військову угоду

Україна і Туреччина підпишуть військову угоду

Учора, 13 жовтня, на засіданні Уряду схвалено проєкт Рамкової військової угоди між Урядами України та Турецької Республіки. Підписання документу планується в рамках візиту Володимира Зеленського до Туреччини у період з 15 по 17 жовтня.

Підписати зазначену угоду уповноважено Міністра оборони України Андрія Тарана. За його словами, це створить правові засади для розширення та поглиблення існуючого українсько-турецького співробітництва у сфері оборони та започаткування співробітництва за більш ніж двадцятьма принципово новими актуальними напрямами.

Наша взаємодія з турецькими партнерами надзвичайно динамічна. Лише у липні ми обговорювали у Києві робочі моменти з міністром національної оборони Туреччини Хулусі Акаром – і ось фінішна пряма. Така взаємодія, повторю, відображає стратегічний характер наших відносин та взаємну налаштованість на забезпечення миру і безпеки у Чорноморсько-азовському регіоні

Міністр оборони також наголосив, що нещодавно затверджена Президентом Стратегія національної безпеки України визначає саме Турецьку Республіку як одну з країн, з якою Україна розвиватиме стратегічне партнерство для захисту національних інтересів та зміцнення регіональної безпеки.



Використані джерела:
Офіційний вебсайт Міністерства оборони України