За хабарі змінював техумови на військову символіку – затримано полковника, начальника відділу ГУ РСМЗ

Автор: Андрій Шинко
За хабарі змінював техумови на військову символіку – затримано  полковника, начальника відділу ГУ РСМЗ

Прокуратурою затримано начальника відділу Головного управління розвитку речового майна (ГУРСМЗ) ЗС України під час одержання частини неправомірної вигоди в розмірі 100 тис. грн.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону. При цьому прізвище офіцера не повідомлялось, проте пізніше стало відомо, що це полковник Ігорь Непота.

Установлено, що полковник вимагав у засновника суб’єкта господарської діяльності неправомірну вигоду у розмірі 400 тис. гривень (10% від суми договору) за внесення змін до технічних умов елементів військової символіки ЗСУ (щодо сплаву металу, з якого виготовляються беретні знаки). Що дасть одному з підприємств (яке має відповідну технологію та запас матеріалів) перевагу в державній закупівлі, очікувана вартість якої складає 4 млн грн.

Посадовець також «шантажував підприємця, що, у разі зволікання з передачею хабара, він прийме рішення на користь конкурентів».

12 листопада 2020 року полковник у власному кабінеті одержав частину хабара в розмірі 100 тисяч гривень, та був затриманий Спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Центрального регіону в порядку ст. 208 КПК України.

За хабарі змінював техумови на військову символіку – затримано  полковника, начальника відділу ГУ РСМЗ

Затримання відбулось за оперативного супроводження Департаменту військової контррозвідки СБ України. Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюється слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві. На даний час проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, направлені на встановлення всіх осіб, причетних до вчинення вказаного злочину.

За хабарі змінював техумови на військову символіку – затримано  полковника, начальника відділу ГУ РСМЗ

Нагадаємо, що саме ГУ РСМЗ ініціювало зміни написів на нагрудних нашивках на чорний колір, що м'яко кажучи, не викликало особливого ентузіазму у військових, які купляють ці елементи форми за свої кошти. Після чого полковник Ігор Непота – начальник відділу розробки та впровадження військової символіки ГУ РСМЗ пообіцяв, що їх видадуть.

Тим сами наказом, що й «чорні нитки», в ЗСУ були введенні золоті погони.