Болгарія підписала контракт з Lürssen на два корвети

Автор: Ганна Марко
Болгарія підписала контракт з Lürssen на два корвети

Міністерство оборони Болгарії підписало договір з німецькою суднобудівною компанією Fr. Lürssen Werft GmbH & Co. KG на будівництво двох багатофункціональних патрульних кораблів.

Після підписання угоди міністр оборони Красимир Каракачанов заявив: «Цим проектом ми практично зробили другий крок до модернізації болгарської армії після укладення договору про придбання нових винищувачів. І я сподіваюся, що цей крок буде не останнім».

Очікується, що кораблі будуть готові до 2025-26 років. Німецька компанія будуватиме їх на болгарському кораблебудівному підприємстві «ДЕЛЬФІН», повідомляє болгарська преса. Обійдуться вони у півмільярда євро (984 млн левів), що будуть виплачені «в розстрочку».

Тендер на постачання цих кораблів було оголошено наприкінці 2019 року. У змаганнях взяли участь німецька Lürssen Werft, італійська FINCANTIERI S.p.A. та болгарська MTG Dolphin. На початку 2020 року уряд Болгарії затвердив звіт міжвідомчої робочої групи, що радив обрати для реалізації проєкту німецьку верф Fr. Lürssen Werft GmbH & Co.KG.

Нагадаємо, що 14 жовтня, у Варні відбулась церемонія включення до складу ВМС Болгарії двох мінних тральщиків, що були придбані в Нідерландах за 2,395 млн євро наприкінці 2019 року.

Читати також:Болгарія відновить підводний флот купивши дві субмарини