НВКГ «Зоря» – «Машпроект» розраховує долучитись до ремонту фрегата «Гетьман Сагайдачний»

НВКГ Зоря – Машпроект розраховує долучитись до ремонту фрегата Гетьман Сагайдачний

НВКГ «Зоря»–«Машпроект» наступного року розраховує на отримання контракту на капремонт енергетичної установки флагмана ВМСУ – фрегата «Гетьман Сагайдачний».

Вартість такого контракту може скласти 80-100 млн грн, в залежності від технічного завдання, вважає гендиректор ДП «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря» – «Машпроект» Денис Гордієнко.

Також ми з великим інтересом очікуємо на рішення колегії Міністерства оборони щодо подальшої долі корвету проекту 58250. У разі продовження фінансування виробництва енергетичної установки на нашому підприємстві ми можемо розраховувати на близько 200 млн грн з цієї програми, але судячи з інформації в медіа, вірогідність такого перебігу подій не дуже висока.

Тобто загальна доля підприємства у державному оборонному замовленні (ДОЗ) 2021 року може сягнути від 100 до 300 млн грн. У 2019-2020 роках підприємство не брало участь у ДОЗі через відсутність потреб у його продукції та послугах з боку Військово-Морських Сил України.

Зазначимо, що згідно з бюджетною програмою розвитку, закупівлі, модернізації та ремонту озброєння Міністерства оборони України, затвердженою на початку року, модернізацію флагмана ВМСУ фрегата «Гетьман Сагайдачний» (F130), планувалось повністю завершити в 2020 році, на що мали б витратити 436 мільйонів гривень.

Читати також:«Зоря»–«Машпроект» випробували 32 МВт ГТД, що може використовуватися у корабельних енергоустановках



Використані джерела:
Оборонно-промисловий кур'єр