«Зоря»–«Машпроект» випробувала 32 МВт ГТД , що може використовуватися у корабельних енергоустановках

«Зоря»–«Машпроект» випробували 32 МВт ГТД

У Миколаєві, на Науково-виробничому комплексі газотурбобудування «Зоря» – «Машпроект» відбулися тестові випробування нового газотурбінного агрегату потужністю 32 МВт.

ГТД потужністю 32 МВт розробляється в 4-х модифікаціях. Зокрема, для використання в енергетичній промисловості, як механічний привід електрогенератора; в газотранспортних мережах, як механічний привід компресорів природного газу та дві модифікації для використання в складі корабельних енергетичних установок.

Випробуваннями пройшли у присутності Президента Петра Порошенка, який перебуває з робочою поїздкою у Миколаївській області.

«Сьогодні відбулися тестові випробування нового агрегату на 32 МВт, який немає аналогів в світі. Подивіться, хто наші конкуренти в світі – «Дженерал Електрік», «Сіменс» і «Ролс-ройс». Хоча ні. «Ролс-ройс» не конкурент, бо він не має 32 МВт, його найбільша потужність 25 МВт. Я можу вас привітати – випробування зараз пройшли успішно», – підкреслив Президент.

Президент наголосив, що над створенням двигуна працювали роками, і тому дуже важливо, що сьогодні вже є результат, яким не може похвалитися більшість країн світу і який яскраво демонструє потенціал України.

Державне підприємство «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря»-«Машпроект» – український розробник і виробник газових турбін морського і загальнопромислового застосування. До складу комплексу входять Центр науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт «Машпроект» і серійне виробництво «Зоря».

ДП НВКГ «Зоря» – «Машпроект» є визнаним лідером морського газотурбобудування. Установками підприємства оснащено близько 25% світового газотурбінного флоту. З 1954 року понад 2100 двигунів сумарною потужністю понад 20 000 МВт встановлено на 600 кораблях в більш ніж 20 країнах світу.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»

довідник озброєння і військової техніки