Розгортання виробництва радіостанцій Harris в Україні може зайняти менше року

Розгортання виробництва радіостанцій Harris в Україні може зайняти менше року

ТОВ «Радіо Сатком Груп», що є представником американської корпорації L3Harris в Україні, може за 7-9 місяців відкрити великовузлове складальне виробництво радіостанцій Harris.

Про це в інтерв'ю Оборонно-промисловому кур'єру повідомив генеральний директор компанії «Радіо Сатком Груп» Сергій Чепель.

Технічно ми можемо почати протягом 7-9 місяців, до року. Без капітальних інвестицій, в «мікро варіанті», це потребуватиме початкових інвестицій в 2-3 млн дол. Але це все дуже приблизно. Дорожню карту поетапного розгортання виробництва ми маємо. Вона зараз перебуває на затвердженні в корпорації

«Щодо рентабельності, її можна забезпечити, лише маючи план гарантованих продажів на 3-5 років. І обсяги цих продажів повинні обчислюватися десятками мільйонів доларів на рік. Втім, якщо починати без істотних вкладень, орієнтуючись на малі обсяги, то в «нуль» вийти можна. Однак це може бути тільки короткочасний етап, щоб відчути економіку і логістику, відпрацювати технології поставок тощо», – підсумував Сергій Чепель.

Нагадаємо, що Україна вже тривалий час отримує засоби зв'язку L3Harris в межах американської військово-технічної допомоги, та вже розпочала прямі закупівлі – у поточному році передбачена закупівля на близько 6 млн дол., у 2021 році – до 10 млн дол.

Лише цього року, у рамках допомоги, ЗСУ мають отримати засобів захищеного зв’язку L3Harris на суму понад $45 млн, тоді як у 2021 році обсяги допомоги можуть сягнути рівня $70 млн.

Також нагадаємо, що наприкінці 2019 року, в Україні відкрили «складальну лінію» радіостанцій турецької компанії Aselsan.