Австралія придбає 155-мм снаряди з білим фосфором

Австралія придбає на $132 млн 155-мм снарядів з білим фосфором

Державний департамент США погодив можливий продаж Австралії 155-міліметрових боєприпасів та супутнього приладдя загальною вартістю біля 132,2 млн доларів.

Схвалений запит включає 155-мм снаряди M825A1 з білим фосфором, багатофункціональні артилерійські підривачі M782, підривачі з електронним синхронізацією M762, метальні заряди M231 та M232A2, ударні капсулі, технічну документацію, різні послуги та інші супутні елементи логістики. Загальна кошторисна вартість програми становить 132,2 мільйона доларів

Димові снаряди M825/M825A1 використовуються артилерією для засліплення спостережних та командних пунктів, вогневих засобів і живої сили противника, постановки димових завіс, а також для цілевказання, пристрілки та визначення швидкості і напряму вітру в районі цілі.

Тривалість задимлення залежить від характеру місцевості і метеоумов. Гарячі частинки фосфору, що розлітаються, можуть вражати живу силу противника і підпалювати легкозаймисті об'єкти.

Відповідне повідомлення 4 грудня оприлюднила Агенція з оборонного співробітництва (DSCA) Міноборони США, яка повідомила про це Конгрес. Повідомлення про потенційний продаж вимагається законодавством США і не означає, що угода відбулась чи обов'язково відбудеться.

Повідомляється, що основний підрядник буде визначений пізніше. Потенційно частина замовлення може бути поставлена з запасів Міністерства оборони та нових закупівель. Немає відомих офсетних угод, запропонованих у зв'язку з цим потенційним продажем.

Читати також:Перспективи розвитку підривників артбоєприпасів