MQ-9 Reaper спробує здолати українську ППО

MQ-9 Reaper спробує здолати українську ППО

Вперше над територією України, американський безпілотний літальний апарат MQ-9 Reaper, в ході навчань, спробує здолати українську протиповітряну оборону на західному кордоні.

Навчання відбуваються у зоні відповідальності повітряного командування «Захід» і є вкрай важливим елементом співробітництва з фахівцями ППО командування ВПС США в Європі, повідомляє Командування Повітряних Сил ЗС України.

— Це гарна можливість перейняти величезний досвід наших американських друзів, отримати деяку матеріально-технічну підтримку, – заявив тимчасово виконуючий обов’язки командувача повітряного командування «Захід» генерал-майор Дмитро Карпенко під час брифінгу з представником делегації Повітряних сил США в Європі паном Кевіном О’Браєном. – Мета заходу – обмін досвідом у сфері протиповітряної оборони, зокрема, проведення практичного виявлення, захоплення цілі на супроводження та імітації знищення БпЛА MQ-9 Reaper.

За словами Кевіна О’Браєна це надасть підтримку українським підрозділам ППО у ході застосування наземних засобів зенітних ракетних військ повітряного командування.

— Я постійно співпрацюю з Повітряними Силами ЗС України, але вперше працюю з представниками протиповітряної оборони, – говорить пан О’Браєн. – Командувач Повітряних Сил генерал-полковник Сергій Дроздов акцентував, що це один з його пріоритетних напрямків, і нам дуже важливо з вами співпрацювати. Адже двостороннє навчання розвиває успіхи спільних українсько-американських тренувань сил ППО упродовж серії навчань «Чисте Небо».

Читати також:B-52 тренувалися бомбардувати бази РФ у Чорному морі