Армія РФ отримає перший дивізіон САУ 2С35 «Коаліція-СВ»

Армія РФ отримає перший дивізіон САУ 2С35 Коаліція-СВ

МО РФ повідомило, що у 2021 році на озброєння Таманської мотострілецької дивізії Західного військового округу вперше надійде 18 одиниць міжвидового арткомплексу «Коалиция-СВ».

Зазначається, що 152-мм самохідна гаубиця «Коалиция-СВ» (рос.) базується на платформі танка Т-90 і призначена для ураження всієї номенклатури наземних цілей: командних пунктів, вузлів зв'язку, артилерійських і мінометних батарей, бронетехніки, засобів ППО та живої сили противника на відстані до 70 км. САУ оснащена гаубицею 2А88 зі швидкістю стрільби понад 10 пострілів на хвилину, системою автоматизації процесів наведення, вибору цілі та навігації.

Читати також:Американська САУ влучила у ціль за 70 кілометрів (ВІДЕО)

Робочі місця навідника і командира оснащені цифровими дисплеями та інтегровані в єдину автоматизовану систему управління тактичної ланки, що дозволяє приймати цілевказання по цифровому каналу зв'язку, здійснювати цілодобове спостереження за місцевістю, автономний розрахунок установок для стрільби та коригування вогню в будь-яких погодних умовах.

Також САУ озброєна дистанційно керованою туреллю 6С21 з 12,7-мм кулеметом «Корд».

«Вже у вересні цього року дивізіон у складі з'єднання буде залучений в міжнародному навчанні «Захід-2021», – йдеться у повідомленні Міністерства оборони Російської Федерації.

Читати також:Цьогоріч російська армія отримає 400 одиниць бронетехніки, але без «Армат», «Курганців» і «Бумерангів»

Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію