Хто з військових отримає премії у розмірі трьох окладів

Скільки платитимуть резервістам за збори в 2021?

Заохочення у вигляді грошових премій в розмірі до трьох посадових окладів (максимально до 29 610 грн) з 1 січня 2021 року зможуть отримати військовослужбовці одного з відомств.

Як повідомляє Укрінформ, з 1 січня набув чинності наказ «Про затвердження Порядку та умов заохочення військовослужбовців Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України грошовою премією».

Згідно з наказом Адміністрації ДССЗЗІ № 408 від 15.07.2020, граничний розмір грошової премії для заохочення військовослужбовця Держспецзв'язку Головою служби становить до 3 посадових окладів. Граничний розмір грошової премії для заохочення військовослужбовця ДССЗЗІ начальником підрозділу цієї структури становить до 1 посадового окладу.

«Розрахунок грошової премії здійснюється з посадового окладу, встановленого військовослужбовцю Держспецзв'язку на день підписання наказу про заохочення. Наказ про заохочення є підставою для виплати військовослужбовцю Держспецзв'язку грошової премії та внесення відповідної відмітки до його облікових документів. Заохочення військовослужбовця Держспецзв'язку грошовою премією може застосовуватися не частіше одного разу на рік», – йдеться в тексті наказу.

Зазначається, що заохочення військових грошовою премією здійснюється виключно в межах фондів заохочення, розміри яких заохочення щороку встановлюються наказом Адміністрації Держспецзв'язку в межах асигнувань, затверджених на грошове забезпечення на поточний рік.

Читати також:Бюджет-2021: порівняння видатків на силовиків

Посилання на повні тексти нормативних документів з питань грошового, речового, продовольчого, житлового та соціального забезпечення можна знайти на сторінці сайту «Норми забезпечення військовослужбовців»