Стрілянина на блокпосту: Вбитий таксист віз контрактника через лінію фронту замість штабу бригади

Стрілянина на блокпосту: Вбитий таксист вивіз контрактника замість штабу бригади на передову

Журналіст Юрій Бутусов повідомив подробиці події з відкриттям вогню на ураження на одному з блокпостів ЗСУ в зоні проведення операції Об'єднаних сил (ООС) 8 лютого 2021 року.

Нагадаємо, що вчора пресцентр ООС повідомив наступне:

Вчора, близько 12 години дня, до блокпосту механізованого батальйону в районі с. Вікторівка, Донецької області наблизився автомобіль ВАЗ-2105 з двома особами. На вимогу зупинитися водій не відреагував і навпаки – збільшив швидкість. Військовий зробив попереджувальний постріл вгору, проте автомобіль продовжив рух у напрямку збройних формувань РФ. Враховуючи всі обставини, боєць відкрив вогонь на ураження. В результаті кількох пострілів отримали поранення двоє цивільних осіб – водій та пасажир. Працівники медпункту механізованого батальйону надали пораненим першу медичну допомогу та транспортували їх до лікувального закладу. Водій автомобіля помер дорогою до лікарні.

Згідно з інформацією, оприлюдненою Юрієм Бутусовим, вбитий – таксист, друга особа, яку було поранено – їхав з документами оформленими у військкоматі для зарахування на службу до 53-ї бригади та направлявся до штабу частини, який розташований в зоні проведення ООС.

«Приїхав в зону ООС, і взяв таксі доїхати до штабу. Таксисти досконально знають район оборони, постійно возять бійців, тому чоловік не сумнівався, що його доставлять точно і найкоротшим маршрутом. Важко зрозуміти, що рухало таксистом, який замість поїздки правильним маршрутом виїхав на передову, на наш взводний опорний пункт», – пише Бутусов.

Далі журналіст описує ситуацію, що виникла на блокпосту, і ця розповідь трохи відрізняється від описання події в повідомленні пресцентру ООС:

Тут проїзд заборонений. Ще трохи, і вони проїхали б у Вікторіку – село вже в «сірій» зоні. Солдат зреагував і відкрив попереджувальний вогонь у повітря, він мав замало часу для реакції. Машина проїхала блок-пост і зупинилася. З машини вийшли двоє, солдат сказав їм підійти. Люди сіли в машину, чатовий відкрив вогонь на ураження. В результаті таксист убитий на місці, пасажир поранений в руку.

Нагадаємо, що на місці події працюють представники Військової служби правопорядку та правоохоронних органів. Відкрито провадження за статтею «замах на вбивство та умисне вбивство», обставини з’ясовуються.