Українські десантники стрибатимуть з «Геркулеса»

Українські десантники стрибатимуть з Геркулеса

Уперше в історії українсько-американських навчань серії Rapid Trident будуть проведені батальйонні тактичні навчання багатонаціонального батальйону з бойовою стрільбою.

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ завершується початкова конференція з планування командно-штабного навчання із залученням військ Rapid Trident-2021 («Швидкий Тризуб – 2021»), повідомляє АрміяInform.

Як розповів начальник відділу багатонаціональних навчань командування Сухопутних військ і на цей момент керівник групи планування навчань Rapid Trident-2021 полковник Віталій Негоденко, особливістю проведення цьогорічного навчання буде поєднання із загальним сценарієм стратегічного КШН «Об’єднані зусилля – 2021». Крім того, під час його проведення будуть створені багатонаціональні підрозділи, адже всі підрозділи іноземних країн будуть афілійовані в наші українські батальйони. І всі навчання будуть проводитися спільними багатонаціональними батальйонами.

Уперше в історії навчань серії Rapid Trident будуть проведені батальйонні тактичні навчання багатонаціонального батальйону з бойовою стрільбою. Під час навчання планується провести спільні стрибки українських, американських і британських десантників з літака військово-транспортної авіації США С-130. Крім того, планується залучення оперативно-тактичних безпілотних літальних апаратів, які злітатимуть з території Польщі, будуть перелітати через державний кордон і виконувати завдання в інтересах війсь

Проведення навчання заплановано на другу половину вересня. На сьогодні можливість участі розглядають 15 країн. Планується залучити до 6000 військовослужбовців.