У Черкасах готують спецпризначенців-мінометників

У Черкасах готують спецпризначенців-мінометників

Головний центр підготовки особового складу Держприкордонслужби розпочав підготовку військовослужбовців мінометної застави прикордонної комендатури швидкого реагування Ізмаїльського прикордонного загону.

Навчання відбувається за програмами підготовки обчислювачів, розвідників та фахівців мінометних розрахунків, повідомляє пресслужба ДПСУ.

Під час вишколу прикордонники навчатимуться визначати цілі, здійснювати підготовку даних для стрільби, складати картки вогню, змінювати вогневі позиції, наводити міномети на цілі та вражати їх.

Завершальним етапом підготовки стануть бойові стрільби з виконанням різноманітних завдань. Спецпризначенці вражатимуть нерухомі та рухомі, спостережні й неспостережені цілі напівпрямим наведенням та із закритих вогневих позицій.

У Черкасах готують спецпризначенців-мінометників

Варто зазначити, що спецпідрозділ Ізмаїльського прикордонного загону постійно залучається для посилення держкордону України. Вони завжди готові за короткий проміжок часу висунутись на будь-яку ділянку кордону та дати відсіч ворогу. Також за їх плечима участь у міжнародних навчаннях «Sea breeze» та «Західна фортеця». А цього року військовослужбовці прикордонної комендатури швидкого реагування (ПКШР) Ізмаїльського прикордонного загону представлятимуть Держприкордонслужбу на міжнародних навчань «Rapid Trident-2021».

У Черкасах готують спецпризначенців-мінометників