Укроборонпром і Укрспецекспорт підписали угоду з EDGE

Укроборонпром і Укрспецекспорт підписали угоду з EDGE Group

Генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв та Генеральний директор ДК «Укрспецекспорт» Вадим Ноздря підписали угоду про співробітництво з еміратським оборонним холдингом EDGE Group.

Підписання угоди, що передбачає інвестиції у понад 1 млрд дол. США, відбулось у межах офіційного візиту Президента України Володимира Зеленського до Об'єднаних Арабських Еміратів, повідомляє пресслужба Укрспецекспорту.

Вадим Ноздря зазначив, що угода з EDGE відкриває можливість обміну та розвитку передових технологій в наших країнах: «Ми маємо намір налагоджувати військову та технічну співпрацю з великими міжнародними компаніями і підписання першої такої угоди демонструє що Україна має значний потенціал в цьому напрямку».

EDGE Group (Абу-Дабі) – передовий військово-промисловий інноваційний холдинг ОАЕ. Об’єднує понад 25 підприємств, 13000 фахівців в п’яти основних кластерах: платформи та системи, ракети та озброєння, кіберзахист, РЕБ і розвідка та забезпечення військових місій. Входить в Топ-25 світових військових корпорацій світу (SIPRI).