KIA демонструє на IDEX 2021 легку військову вантажівку

KIA демонструє на IDEX 2021 нову легку військову вантажівку

Південнокорейський виробник автомобілів Kia представив на міжнародній виставці IDEX 2021 багатоцільовий новий легкий тактичний вантажний автомобіль KLTV Cargo Truck.

Про це повідомляє військовий інтернет-журнал «Defence Blog».

Концепція автомобіля Kia Light Tactical Vehicle (KLTV) розроблена у тісній співпраці з Управлінням програми оборонних закупівель (DAPA) Міністерства оборони Республіки Корея.

Модульне шасі дозволило Kia запропонувати модифікації зі стандартною і довгою колісною базою, у броньованому та неброньованому варіанті. Машина може використовуватися для розвідки, установки озброєння, обладнання зв'язку, розміщення мобільних майстерень та інших спеціалізованих машин. Автомобіль обладнаний чотиримісною кабіною. У транспортній версії може перевозити 10 солдатів з озброєнням. Виробництво KLTV розпочалось у 2016 році.

KIA демонструє на IDEX 2021 нову легку військову вантажівку

KLTV оснащений дизельним двигуном Euro 5 потужністю 225 к.с. та 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач. Вантажівка оснащена незалежною підвіскою, диференціалом підвищеного тертя, системою контролю тиску в шинах та кондиціонером.