Українське дунайське пароплавство хоче будувати для ВМСУ британські ракетні катери

Автор: Ганна Марко
Українське дунайське пароплавство хоче будувати для ВМСУ британські ракетні катери

ПрАТ «Українське дунайське пароплавство» звернулося до Міноборони, Мінінфраструктури та посольства Сполученого Королівства щодо залучення підприємства до будівництва військових кораблів в рамках договорів з Туреччиною та Великобританією.

Про це повідомляє пресслужба приватного акціонерного підприємства.

Відповідний лист було направлено у грудні 2020 року. УДП планує виконувати контракт на базі відокремленого структурного підрозділу Кілійського суднобудівельно-судноремонтного заводу.

Зазначається, що КСБСРЗ – найбільше підприємство на Дунаї, з достатнім індустріальним та інтелектуальним потенціалом, і 70-річною історією будівництва та ремонту флоту, а також випуску суднового машинобудування. Спеціалізується на будівництві самохідних та несамохідних суден (ліхтери, суховантажні та нафтоналивні баржі та танкери різного класу); виконує всі види ремонту річкових суден, буксирів-штовхачів, суден технічного та допоміжного флоту.

У 2020 році, в умовах пандемії COVID-19, КСБСРЗ виконав контракти:

  • з ремонту 24 суден для ПрАТ «УДП»;
  • будівництва баржі SLG-22 за власним проєктом, замовник ПрАТ «УДП»;
  • ремонту 12 суден для сторонніх замовників;
  • ремонту катера морської охорони «Тернопіль» проєкту 1400 «Гриф» та судна РВК проєкту 376А.

«Ми запросили представників Міноборони відвідати завод та ознайомитися з його можливостями. Ми впевнені, що КСБСРЗ зможе на виконати замовлення на якісному та високу рівні. Зокрема, виконання контакту з будівництва 8 катерів класу Barzan дозволить вивести завод на новий рівень, розвивати підприємство, посилити його позиції на міжнародному ринку», – підкреслив в.о. голови правління ПрАТ «УДП» Олексій Хомяков.