Сапери територіальної оборони передають досвід курсантам

Сапери тероборони передають досвід курсантам

Воїни-резервісти харківської бригади територіальної оборони закладати вибухівку під шляхопроводи, ставити протитанкові мінні поля і розміновувати місцевість.

Всі завдання занять з інженерної підготовки територіали відпрацювали з курсантами військової кафедри Дніпровського національного університету залізничного транспорту де готують фахівців Держспецтрансслужби. Воїни ТрО охоче поділилися знаннями, що засвоїли в бойових умовах чи здобули під час закордонного навчання, повідомляє АрміяInform.

— У Дніпрі п’ятеро наших резервістів здобувають вищу військову освіту і погони «молодшого лейтенанта запасу», – розповів командир бригади підполковник Андрій Бородін. – Більшість залучали до міжнародних навчань НАТО «Весняний шторм – 2019» в Естонії. Інші хлопці добре навчилися військової справи за шість років перебування в харківській теробороні.

Сапери тероборони передають досвід курсантам

— Ми кілька років поглиблено вивчаємо методи ведення диверсійної та контрдиверсійної боротьби. Тож, уміємо мислити як диверсанти. Свої навички передали старшокурсникам. Звісно ж, за два дні сапером не стати і всіх тонкощів справи не охопити. Проте, наші підопічні чітко усвідомили, яку небезпеку нестиме лише 200 грамів тротилової шашки за умови розумного поводження з нею, – розповів сержант резерву харківської бригади ТрО Геннадій Макаренко.

Сапери тероборони передають досвід курсантам Сапери тероборони передають досвід курсантам