Україна модернізує протирадіолокаційні ракети Х-58У

Україна модернізує протирадіолокаційні ракети Х-58У

Збройні Сили України отримають модернізовані протирадіолокаційні ракети Х-58У, також оновлять системи виявлення, прицілювання і цілевказання бомбардувальників Су-24М.

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на пресслужбу Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації ОВТ.

Х-58 («виріб 112», «виріб Д-7», за класифікацією НАТО – AS-11 Kilter) – протирадіолокаційна ракета прийнята на озброєння РА СРСР в 1980 році. Х-58У (уніфікована) – ракета з розширеним діапазоном літер частот ПРЛГСН. На ракеті встановлено новий двигун, збільшена дальність. Прийнята на озброєння на початку 90-х років.

Висота пусків – від 100 м до 22 км. Максимальна дальність пуску з висоти 100 м складає 60 км, з 10 км – 250 км. Швидкість польоту ракети – 3 Маха. Стартова вага – 650 кг.

Фугасна БЧ масою 149 кг з 58,5 кг вибухової речовини оснащена лазерним неконтактним детонатором РОР-20, що спрацьовує при прольоті над ціллю на висоті до 5 м, а також електромеханічним вибуховим пристроєм з інерційними датчиками, що спрацьовують від перевантажень при прямому попаданні. Передбачалось також оснащення Х-58У ядерною БЧ.

До складу ракетного комплексу входить сама ракета, універсальний підвісний контейнер, авіаційний катапультний прилад, пульт оператора та індикатор цілі.

Цілевказання здійснюється до запуску від бортового датчика або підвісної станції. Головка самонаведення (ГСН) ракети може наводитися на РЛС, що працюють в імпульсному режимі і в режимі постійної перебудови частоти (в межах робочого діапазону головки).

Після пуску ракети літак-носій участі в наведенні не приймає.