В Італії за шпигунство затримали російського військового

Автор: Ганна Марко
В Італії затримали російського військового за шпигунство

Росіянин був затриманий разом з офіцером ВМФ Італії, обох підозрюють у шпигунстві на користь Росії.

За даними газети La Repubblica, військових затримали коли італієць передавав росіянинові секретні документи. Зазначається, що це найсерйозніший епізод з часів холодної війни.

Повідомляється, що затримання провели після «тривалого розслідування», проведеного Агентством внутрішньої інформації та безпеки Італії спільно з групою спецоперацій (є частиною італійських карабінерів), розвідкою і штабом оборони. Імена і посади затриманих офіцерів поки не відомі. Як пише газета, італієць вирішив надати секретну інформацію в обмін на гроші, «ймовірно, зіткнувшись із серйозними сімейними проблемами».

Пресслужба карабінерів Італії повідомляє, що затриманий росіян є посадовою особою, акредитованим при посольстві РФ. Італійський військовий був заарештований, а «положення іноземного громадянина все ще розглядається у зв'язку з його дипломатичним статусом», уточнили в поліції.

Пізніше МЗС Італії оголосив про висилку двох співробітників російського посольства причетних до справи про шпигунство. Глава італійського МЗС Луїджі Ді Майо повідомив, що до відомства був викликаний російський посол, якому висловили «рішучий протест».

«Ми ... повідомили про негайну висилку двох російських офіційних осіб, причетних до цього дуже серйозної справи», – написав міністр на своїй сторінці в Facebook.