Укроборонпром передав ЗСУ паливозаправники КрАЗ, які зламались через три місяці експлуатації

Автор: Олексій Махно
45 завод передав ЗСУ паливозаправники, які зламалисть за три місяці експлуатації

У січні-березні цього року 45-й експериментальний механічний завод (45 ЕМЗ) відремонтував та передав Збройним Силам України партію паливозаправників АЦ-10-260.

Про це сьогодні повідомив Державний концерн «Укроборонпром», до складу якого входить вінницьке підприємство. Зазначається, що 45-й завод якісно та у встановлений термін відновило паливозаправники, майстерні та рухомі ремонтно-зарядні станції.

Крім того, повідомляється, що Державне підприємство «45 експериментальний механічний завод», самостійно виготовляє 70% спецінструменту для танкоремонтних майстерень ТРМ-80Д, майстерень технічного обслуговування МТО-80Д і ремонтно-зарядних станцій ПРЗС-70Д.

Водночас у розпорядженні Ukrainian Military Pages є документи (повідомлення про виклик представників постачальника та рекламаційні акти), які засвідчують, що попередня партія паливозаправників АЦ-10-260 на базі КрАЗ-260, яка була передана одній з військових частин логістики Збройних Сил України у військах прослужила лише три місяці.

На початку цього року машини були відправлені на забезпечення військ, що виконують завдання в районі проведення операції Об'єднаних Сил, але вже у березні нові паливозаправники були не спроможні виконувати завдання, а військовим довелось складати рекламаційні акти та викликати представників підприємства-постачальника.

У восьми паливозаправників АЦ-10-260 було виявлено негерметичність роздавальних коробок, переднього, середнього та заднього мостів, підтікання мастила з сальникових ущільнювачів, які пересохли через старість.

При цьому паливозаправники були виготовлені 45-м експериментальним механічним заводом у листопаді 2019 року, рік перебували на зберіганні, а у листопаді 2020 року надійшли до військової частини де експлуатувались 3 місяці з 12 визначених гарантійним терміном.

45 завод передав ЗСУ паливозаправники, які зламалисть за три місяці експлуатації 45 завод передав ЗСУ паливозаправники, які зламалисть за три місяці експлуатації