Тернопільська міська рада виділила 2 млн грн на батальйон територіальної оборони

ЗСУ

Тернопільські депутати виділи два мільйони гривень на фінансування розгортання та забезпечення місцевого 83-го батальйону територіальної оборони.

Відповідні зміни у Програму забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону та військового призову Тернопільської міської територіальної громади на 2021 рік внесено сьогодні на сесії Тернопільської міської ради.

83-й окремий батальйон територіальної оборони 105-ї окремої бригади територіальної оборони (військова частина А7170) формується на базі Тернопільського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Виділені міською радою кошти будуть спрямовані на проведення бойового злагодження, навчань, матеріально-технічне забезпечення, закупівлю техніки і запасних частин, ремонт техніки та закупівлю паливо-мастильних матеріалів.

Тернополіська міська рада виділила 2 млн грн на батальйон територіальної оборони

За чинним на сьогодні законом, завданнями тероборони є: охорона та захист держкордону, охорона органів держвлади, військового управління, забезпечення стратегічного (оперативного) розгортання військ, охорона та оборона важливих об'єктів і комунікацій; боротьба з диверсійно-розвідувальними силами та підтримання режиму воєнного стану.