Виробництво російського «Бронебійника» відкладається

Автор: Олексій Махно
Початок виробництва нових російських НАР Бронебійник відкладається

Нова російська 80-мм некерована авіаційна ракета С-8ОФП «Бронебійник» почне серійно поставлятися у Збройні сили Російської Федерації не раніше 2023 року.

Про це розповів виконавчий директор концерну «Техмаш» Алєксандр Кочкін.

За його словами, які наводять російські ЗМІ, Міністерство оборони РФ ще не прийняло ракету на озброєння, документи проходять узгодження. Тому наразі закупівлі боєприпасу неможливі. З урахуванням всіх бюрократичних зволікань і технології виготовлення, серійні ракети раніше 2023 роки російська армія не побачить.

Некерована авіаційна ракета С-8ОФП «Бронебойщик» (рос.) завершила державні випробування у 2018 році, у 2019 випустили партію ракет для дослідної військової експлуатації. На озброєння НАР мали прийняти у 2021 році. Принаймні так планувалося, говорять у Техмаші: «Причини затримки нам невідомі, можливо є об'єктивні причини».

НАР С-8ОФП має доповнити сімейство некерованих ракет С-8, що застосовуються літаками та гелікоптерами (Су-24, Су-25, Ми-8 тощо). «Бронебійник» призначений для ураження легкої бронетехніки та надводних кораблів на дистанції до 6 км. В залежності від завдання може вибухати при ударі об перешкоду, перед нею або за нею.