Як годують на зборах харківських тероборонців

Як годують на зборах харківських тероборонців

Ще до призову резервістів та військовозобов’язаних командування частини врахувало всі моменти тилового забезпечення, тому з початком зборів воїни не відчули проблем.

Про це повідомляє Інформаційна агенція Міноборони «АрміяInform».

— Аби харківські тероборонівці нормально харчувалися, наша частина уклала договір із цивільною фірмою, – пояснює тимчасово виконувач обов’язків заступника комбрига з тилу капітан Ігор Нечепуренко. – Їжу для двох тисяч осіб вони готують у стаціонарних умовах, і ми ретельно контролюємо цей процес на всіх етапах. Іноді, коли заняття відбуваються на полігонах, то в спеціальних ємностях перевозимо харчі на полігон. Зауважу, що ми давно відмовилися від залізних казанків і фляг. Натомість їжу подаємо в одноразовому посуді чи фарфорових тарілках. Упродовж дня спрагу воїни вгамують бутильованою водою.

Як годують на зборах харківських тероборонців

Як повідомили представники фірми, двічі на тиждень вони радують воїнів такими національними стравами, як: вареники, суп із галушками тощо. Також іноді робитимуть солодкі молочні каші з курагою чи родзинками, а на десерт видаватимуть сиркову масу в заводській упаковці.

— Такий широкий харчовий асортимент у наших їдальнях передбачений письмовими домовленостями. Гадаю, що всі, хто прибув на навчальні збори, не відчують великої різниці між домашнім і військовим столом. Принаймні, ми дуже старалися, щоб це було саме так. Щодо пайків на час полігонних занять, то тиловий компонент бригади ТрО вирішив відмовитися від холодної їжі. Адже нормальне забезпечення пальним і транспортом нашої частини дозволяють своєчасно і в гарячому вигляді доправляти їжу до місця проведення стрільб чи виконання вправ із тактичної підготовки, – каже Ігор Нечепуренко.

Капітан додав, що харчування одного воїна обходиться у 81 грн 30 коп. на день.