ВМСУ тренувались висадці морського десанту (ВІДЕО)

Військово-Морські Сили України провели тактичне навчання корабельної десантної групи, до якого залучили дивізіон надводних кораблів, підрозділи морської піхоти та авіацію.

Про це повідомляє АрміяInform.

Навчання мало кілька етапів. Після приведення корабельної десантної групи у вищий ступінь бойової готовності було здійснено завантаження особового складу й техніки, вихід з пункту базування, розгортання корабельної десантної групи до районів формування десанту.

Українські моряки відпрацювали тактичне маневрування, передавання вантажів на ходу, надавали допомогу аварійному кораблю з висадкою аварійно-рятувальної групи, буксирували пошкоджений корабель тощо. Також на тлі тактичного навчання було здійснено приймання курсового завдання К2 у МСТР (морський суховантажний транспорт) «Горлівка».

Висадка морського десанту ВМСУ на ворожий берег (ВІДЕО)

— Тактичні епізоди протикатерної оборони корабельної десантної групи на переході морем ми здійснювали з фактичним виконанням бойових вправ по морських цілях. До епізоду долучались бойові розрахунки морської піхоти, які показали високу готовність і добрий вогневий показник, – розповів командир флотилії капітан 1 рангу Юрій Федаш. – До висвітлення надводної обстановки та передавання інформації на командний пункт корабельної десантної групи залучалися літаки морської авіації. Також особливістю цього навчання було й те, що ми вперше використовували надувні мішені типу Killer Tomatoes, які використовують у країнах-членах НАТО, – додав керівник навчання.

Висадка морського десанту ВМСУ на ворожий берег (ВІДЕО)

До наступного тактичного епізоду «Бій за висадку» долучалась бомбоштурмова авіація Повітряних Сил, а також гелікоптери вогневої підтримки морської авіації. Висадку морського десанту на необладнане узбережжя було здійснено морським і повітряним способами. При залученні суден корабельної десантної групи і бойових розрахунків морської піхоти, яка виконувала бойові вправи з колективної зброї, українські військові відпрацювали тактичний епізод вогневої підтримки військ, що діють на приморському напрямку.

Висадка морського десанту ВМСУ на ворожий берег (ВІДЕО)

— Тактичне навчання корабельної десантної групи було підготовчим. На ньому відпрацьовувалось злагодження корабельно-катерного складу, а також командного пункту корабельної десантної групи. В цілому екіпажі показали добрий рівень бойової підготовки, – зазначив капітан 1 рангу Юрій Федаш. – Завдяки таким навчанням ми підтримуємо належний рівень бойової готовності й далі плануємо нарощувати бойові спроможності щодо висадки морського десанту, – підсумував командир флотилії.