Стала відома ціна закупівлі нових фляг для військових

Стала відома ціна закупівлі нових фляг Міноборони

До військових частин надходять нові фляги, які, на відміну від алюмінієвих радянських, зроблені з харчового пластику. Тепер стало відомо скільки вони коштують Міноборони.

Зокрема, станом на 2019 рік, ціна за одиницю товару – фляга індивідуальна польова, тип А, (пластикова) місткістю 1 літр, з врахуванням маркування, тари (пакування), вантажних робіт у місцях завантаження та транспортних витрат складала 152 грн.

Це стало відомо з постанови Північного апеляційного господарського суду у справ у справі № 910/10990/20, щодо позову Міноборони про стягнення штрафних санкцій з ТОВ «Пролог Трейдін» за порушення термінів поставки 10 000 фляг згідно із договором № 286/3/19/112.

Стала відома ціна закупівлі нових фляг Міноборони

Нові українські військові фляги виготовляються з термопластичного матеріалу – поліестеру Eastman TritanTM Copolyester ТХ1001 або його еквіваленту, методом видувного формування

Згідно із технічними умовами матеріал фляги повинен забезпечувати чистоту, міцність, стійкість до нагрівання та хімічну стійкість, бути стійким до ударних навантажень, не зберігати запахи, бути нейтральним до різних видів напоїв. Також матеріал не повинен вміщувати в собі хімічний елемент бісфенол-А (BPA Free).

Крім того, ця фляга має забезпечувати можливість використання її в мікрохвильовій печі та миття в посудомийній машині.

Стала відома ціна закупівлі нових фляг Міноборони