ДАХК «Артем» випробувала 155-мм артснаряди на підрив

ДАХК Артем випробував нові 155-мм артснаряди на підрив

ДАХК «Артем» виконала черговий етап дослідно-конструкторської роботи (ДКР) по створенню 155-мм артилерійського боєприпасу, у рамках державного оборонного замовлення.

Повідомляється, що державна акціонерна холдингова компанія успішно провела випробування снаряду на підрив та безпечність в експлуатації.

Наразі проводяться підготовчі роботи до виконання наступного етапу ДКР. Дана робота має особливе значення в світлі стратегії переходу Збройних Сил України та оборонної промисловості України на стандарти НАТО. Щиро вітаємо колективи усіх підрозділів, які приймали безпосередню участь у важливій роботі по забезпеченню обороноздатності нашої Держави.

Нагадаємо, що попри запланований перехід ЗСУ на артилерійський калібр 155-мм, Міноборони планує придбати нову версію САУ «Дана-М2» чеської компанії «Екскалібур», зі старою 152-мм гарматою 1970-х років, снаряди до якої необхідно імпортувати з-за кордону.



ДАХК «Артем» випробував нові 155-мм артснаряди на підрив ДАХК «Артем» випробував нові 155-мм артснаряди на підрив ДАХК «Артем» випробував нові 155-мм артснаряди на підрив ДАХК «Артем» випробував нові 155-мм артснаряди на підрив