Очільника університету повітряних сил звинуватили у розтраті

Очільника університету повітряних сил звинуватили у розтраті

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника Харківського національного університету повітряних сил підозрюється у розтраті 66 тисяч бюджетних гривень та службовому підроблені.

Сьогодні, 20 липня, прокурорами Харківської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил повідомлено полковнику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2, ч. 3 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Повідомляється, що військова посадова особа підозрюється у розтраті бюджетних 66 тис. грн та службовому підробленні, що були вчиненні у 2020 році при виконанні договорів з поточного ремонту освітлення смуги перешкод та сектору для метання гранат, який виконувався фізичною особою-підприємцем з міста Харкова.

До суду направлено клопотання про обрання запобіжного заходу та про відсторонення підозрюваного від посади.

Санкція ч. 3 ст. 191 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років чи обмеження волі на строк від 3 до 5 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Очільника університету повітряних сил звинуватили у розтраті