ДПЦК захистив технічний проєкт модернізації катерів типу Island для ВМС України

ДПЦК захистив технічний проєкт модернізації катерів типу Island для ВМС України

Дослідно-проектний центр кораблебудування передав Міністерству оборони технічний проєкт, який передбачає три варіанти можливої модернізації патрульних катерів типу Island.

«Державне підприємство завершило роботи, передбачені контрактом на виконання дослідно-конструкторської роботи з переобладнання патрульних катерів типу Island «Старобільськ» і «Слов’янськ», та передало замовнику весь комплект необхідної документації», – йдеться у повідомленні пресслужби.

Тактико-технічне завдання передбачає оснащення катерів системами озброєння необхідними для підвищення їх бойової спроможності.

Повідомляється, що під час роботи над проєктом, конструкторами підприємства було підготовлено три варіанти можливої модернізації катерів, у яких враховувалися всі нюанси та вимоги, зазначені у технічному завданні. Усі роботи велися у постійній співпраці з представниками Міністерства оборони України. Також був налагоджений постійний діалог з підприємствами – потенційними постачальниками складових частин.

Окремо відмічається, що попри стислий графік виконання робіт, підприємству вдалося підготувати та передати замовнику розроблену документацію достроково.

«Наразі ДП «ДПЦК» очікує на продовження робіт за цією тематикою та має намір і надалі брати участь у процесі модернізації зазначених катерів», – підсумовується у пресрелізі.

Нагадаємо, що невдовзі до вже прийнятих до бойового складу ВМС України катерів «Старобільськ» і «Слов’янськ» додадуться ще три катери: P192 «Суми» та P193 «Фастів» та екс-WPB-1336. Екіпажі перших двох вже пройшли підготовку у місті Балтимор та отримали сертифікати на обслуговування катерів. Щодо третього – на судні тривають ремонтно-відновлювальні роботи, а підготовка екіпажу запланована на осінь.

Зауважимо, що одеське видання «Думская» повідомило у лютому 2021 року з посиланням на джерела у Міноборони, що на всіх патрульних катерах типу Island планується встановити 30-мм дистанційно керовані артилерійські системи MSI Seahawk DS A2 30mm Mk44S Bushmaster.

Водночас та ж «Думская» з посиланням на джерело в Командуванні ВМСУ у листопаді 2020 року повідомляла, що згідно з прийнятим рішенням, «Старобільськ» і «Слов’янськ» оснастять радянськими 30-мм артустановками АК-306 і модернізованими 400-мм торпедами СЕТ-72.


Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію