Cправжній пістолет cтилізований під конструктор Lego викликав скандал у США

Справжній пістолет стилізований під іграшку викликав скандал у США

Американський виробник зброї Culper Precision опинився в центрі скандалу – компанія випустила модифікований пістолет Glock, який виглядає так, ніби він зроблений з елементів Lego.

Пістолет, що отримав назву Block19, має вигляд зброї, яку зібрала дитина граючись у конструктор. У компанії Culper Precision заявили, що такий дизайн пістолета покликаний «підкреслити чисту радість спортивної стрільби».

«Ми створили Block19, щоб показати всім, хто нещодавно придбав вогнепальну зброю, що вона призначена не лише для колишніх та нинішніх військових і людей, схильних до порожньої бравади, яких ми так часто бачимо в соцмережах. Зброя – для всіх, і ми хочемо привітати нових власників, якими б людьми вони не були і яких би поглядів не дотримувалися.»

Проте таке пояснення влаштувало не усіх. Одним з перших на вихід «пістолета з Lego» відреагував сам данський виробник іграшок The Lego Group. Про продаж стилізованого пістолета йому повідомила організація Everytown for Gun Safety, яка бореться з насильством із застосуванням зброї.

Після цього Lego стала вимагати припинити випуск Block19. Президент Culper Precision в інтерв'ю Washington Post уже заявив, що його компанія виконає цю вимогу.

Culper Precision тепер має справу з хвилею критики: випуск «іграшкової» зброї багато хто назвав безвідповідальним і небезпечним. Закони США забороняють виробництво іграшок, які виглядають як справжня зброя. Проте зробити зброю, схожу на іграшку, формально можна.




Використані джерела:
bbc.com