ХАЗ відремонтує 20 військових тягачів МАЗ-537 за 24 млн грн

МАЗ-537

ДП «Харківський автомобільний завод» (ХАЗ) отримало 24-мільйонний контракт Міністерства оборони України на ремонт за технічним станом двадцяти сідельних тягачів МАЗ-537.

Відповідний контракт укладено за спрощеною процедурою 29 липня 2021 року.

Харківський автомобільний завод має заверштит ремонт тягачів до 30 листопада 2021 року. Контроль якості здійснюватиме 85-е головне військове представництво Міноборони України.

Підприємство має гарантувати справну роботу автомобільної техніки впродовж 2 років після ремонту, гарантійне напрацювання – 10 000 км або 700 годин у межах гарантійного терміну експлуатації за умови дотримання правил експлуатації та зберігання, або 5 років зберігання у неопалювальних сховищах.

Несправності, які виникнуть протягом гарантійного терміну усуватимуться ХАЗ у місцях дислокації техніки, або його коштом транспортуватимуться на завод та у зворотному напрямку. При цьому гарантійний термін збільшується на час перебування техніки у ремонті.

Нагадаємо, що у 2014 році ХАЗ виготовляв поворотні платформи з 12,7-мм кулеметом ДШКМ та бронезахистом кулеметника для тягачів МТ-ЛБ. Через затримку у Міноборони з технічним завданням та не проведення попередніх випробувань, у подальшому всі платформи довелося переробляти у військових частинах. Більше про це читайте на Ukrainian Military Pages.