Луцькі нацгвардійці отримали нову емблему

Луцькі нацгвардійці отримали нову емблему

Батальйон Нацгвардії розташований у Луцьку отримав нарукавні емблеми з гербом Волинської області. Емблеми з елементами символіки областей та міст тепер стандартні для частин НГУ.

Відповідний дозвіл на використання символіки депутати облради надали ще у грудні 2019 року. Нині ж луцькі гвардійці офіційно отримали нові емблеми для повсякденної та польової форми одягу, повідомили у військовій частині 1141.

Нова емблема являє собою круг темно-зеленого кольору з кантом синього кольору. У центрі міститься зображення щита з заокругленою нижньою частиною червоного кольору із білим хрестом з розбіжними кінцями, який символізує герб Волинської області (герб Волині – срібний хрест на червоному щиті).

Для польової форми кант емблеми та хрест на щиті виконуються в оливковому кольорі, щит у темно-зеленому (польовий варіант емблеми зображено на фото).

Луцькі нацгвардійці отримали нову емблему

Нагадаємо, що герб Волині також відтворений на нарукавній емблемі 1-ї Галицько-Волинської радіотехнічної бригади ЗС України, проте із грубою помилкою.

Розробники спробували поєднати в ній історичні земельні герби Галичини (у синьому полі золотий лев) та Волині. Однак герб Волині відтворений невірно: замість срібного хреста у червоному полі, на емблемі зображено червоний хрест на срібному полі (прапор Англії).

Фахівці вказують на проблем впровадження нової символіки ЗСУ

На цю помилку звернули увагу фахівці Українського геральдичного товариства, які направили відповідне звернення до Головнокомандувача ЗС України з приводу проблем, які призводять до зниження рівня та грубих помилок при створенні нових емблем для військових частин.