Збройні Сили отримають три лінії ремонту боєприпасів

Збройні Сили отримають три лінії ремонту боєприпасів

Міноборони вже три роки будує «патронний завод» – власне боєприпасне виробництво, яке наcправді є лініями з ремонту боєприпасів. Про те, що вже зроблено розповів головний інспектор Міноборони адмірал Ігор Воронченко.

Нагадаємо, що щороку Міноборони виділяє на створення виробництва боєприпасів на своїх фондах (арсеналах та складах) 300 млн гривень. Водночас, за словами Воронченка справа далі розробки проєктної документації не просунулася, а з обладнанням є «певні проблеми».

— Ми перевіряли як арсенали і бази, так і виробничі лінії, будівництво яких почато три роки тому. Відверто скажу: хотілося б значно кращих результатів. Нині через те, що недоброчесні виконавці наробили багато помилок, дебіторська заборгованість становить близько мільярда гривень. Це на трьох складах і першій черзі будівництва сховищ, яке практично не почалось. Проведено коригування проєктів та визначено інших виконавців. Справу вдалося зрушити з мертвої точки, наразі триває будівництво другої й третьої черг. Інше питання стосується лінії ремонту боєприпасів. Є певні проблеми з їхнім обладнанням, триває оновлення проєктної документації. Впевнений: наполеглива робота мого колективу дасть позитивні результати, і Збройні Сили отримають три лінії ремонту боєприпасів, що залишились на базах та складах.

Зауважимо, що за чотири роки «черговий» патронний завод планує збудувати Укроборонпром. Цього разу в кооперації з канадськими компаніями GL Munitions Inc. і Waterbury Farrel. Гроші виділені на попередній укроборонпромівський завод були розікрадені посадовцями Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ), ДП «Український центр «Безпека» та Державної акціонерної холдингової компанії (ДАХК) «Артем».

Ще кілька патронних заводів обіцяли збудувати приватні інвестори. Останній з відомих – ТОВ «Житомирський патронний завод», в яке інвестує американська компанія, нещодавно отримало земельну ділянку та будівлю у Житомирі.




Використані джерела:
АрміяInform