У Житомирі збудують приватний патронний завод

Сесія Житомирської міської ради, сьогодні, 16 липня, надала згоду на виготовлення технічної документації для виділення земельної ділянки ТОВ «Житомирський патронний завод».

13 липня підприємство зареєструвало право власності на будинок, розташованій на цій ділянці.

«Американська компанія інвестує у Житомир і побудує підприємство оборонного комплексу. Це – сотні робочих місць, величезна інвестиція у більш ніж 100 мільйонів доларів та високотехнологічні технології…, – каже міський голова Сергій Сухомлин.

Інвестор обрав Житомир з-поміж Дніпра і Львова. За словами мера однією з умов для іноземного інвестора була реєстрація фірми в Житомирі.

На наступну сесію міської ради інвестор має представить соціальні програми, а також певний порядок працевлаштування. «У них є обов’язкова квота для учасників АТО/ООС, зокрема для військових з інвалідністю…», – додав міський голова. Сергій Сухомлин також зауважив, що виробництво набоїв не передбачатиме їх зберігання у складських приміщеннях.

ТОВ «Житомирський патронний завод» зареєстроване 8 липня 2021 року у місті Житомир, вул.Качинського Леха, будинок 8, квартира 5. Статутний капітал компанії складає 200 тисяч гривень. Основний вид діяльності: виробництво зброї та боєприпасів. Директор і засновник Сафонов Дмитро Олексійович.

Нагадаємо, що державний патронний завод (на ДАХК «Артем»), в кооперації з канадськими компаніями, обіцяють збудувати за чотири роки за умови вчасного фінансування.

1 червня гендиректор Укроборонпрому Юрій Гусєв підписав угоду щодо виробництва стрілецьких боєприпасів за участю канадських компаній GL Munitions Inc. і Waterbury Farrel. Вона передбачає, що ДАХК «Артем» і канадські компанії мають розробити техніко-економічне обґрунтування й потім приступати до інших етапів будівництва.

Зауважимо, що Міноборони кілька років поспіль теж обіцяє створити на військових арсеналах власне боєприпасне виробництво і щороку декларує виділення для цього 300 млн грн. Проте з року в рік бюджетні програми переписуються, а виробництва досі немає.

Також ми порахували скільки «патронних заводів» в Україні було фактично вкрадено.