«Івченко-Прогрес» готує до льотних випробувань двигун для нового австрійського літака ТА-20

літака ТА-20

ДП «Івченко-Прогрес» завершило ресурсні випробування двигуна AI-450CР-2 перед початком льотних випробувань у складі нового навчально-тренувального літака ТА-20, розробки компанії Central European Aircraft Design (CEAD) GmbH (Австрія).

Зокрема на держпідприємстві повідомили про успішне завершення чергових тривалих еквівалентно-циклічних випробувань турбогвинтового двигуна AI-450CР-2, щодо встановлення ресурсу до першого капітального ремонту двигуна перед початком його льотних випробувань.

У період з червня по серпень 2021 року двигун, на базі Експериментально-випробувального комплексу ДП «Івченко-Прогрес», пройшов 1600 випробувальних циклів, при яких підтримувалася потужність не менше 750 к.с., і забезпечувалися максимальні значення всіх основних параметрів двигуна, передбачені програмою випробувань.

AI-450CР-2

Отримані результати випробувань підтвердили можливість встановлення двигуну 600 годин ресурсу до першого капітального ремонту.

Враховуючи вже проведені роботи за планом підготовки до льотних випробувань, завершені випробування дозволяють ДП «Івченко-Прогрес» розпочати оформлення та узгодження Висновків про готовність двигуна до першого вильоту і початку льотних випробувань.

Нагадаємо, що 5 травня 2018 року Державіаслужба видала ДП «Івченко-Прогрес» Сертифікат типу №TD0070, який підтверджує відповідність європейським «Нормами льотної придатності EASA CS-E», на модифікацію двигуна AI-450СР, яка призначена для навчально-тренувальних літаків типу DART-450 (Diamond Aircraft Industries, Австрія).