РНБО вирішує як максимально скоротити та зробити прозорою процедуру отримання житла військовими

Вирішено проблему зняття з квартирної черги військових, що звільнилися по закінченню контракту

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов за дорученням Президента України Володимира Зеленського у середу, 11 серпня 2021 року, провів нараду з питань забезпечення житлом військовослужбовців.

Як повідомляють у РНБО, особливу увагу було приділено військовослужбовцям Збройних Сил України та особам, звільненим у запас або відставку.

Згідно з даними Міністерства розвитку громад та територій України нині на квартирному обліку у Збройних Силах України перебувають 44,8 тис. сімей військовослужбовців.

Учасники наради, зокрема, представники Міністерства оборони, Міністерства у справах ветеранів, Міністерства розвитку громад та територій, Міністерства соціальної політики, фахівці Апарату РНБО обговорили механізми забезпечення цієї категорії громадян житловими приміщеннями на законодавчому рівні та на рівні урядових нормативно-правових актів.

Секретар РНБО України зробив особливий наголос на необхідності максимального скорочення процедури отримання житла, яка має бути прозорою і публічною.

Наступна нарада з цього питання призначена на 17 серпня 2021 року.



Посилання на повні тексти нормативних документів з питань грошового, речового, продовольчого, житлового та соціального забезпечення можна знайти на сторінці сайту «Норми забезпечення військовослужбовців»