ЗСУ отримають літаки Ан-178 без жодних російських деталей

ЗСУ отримають літаки Ан-178 без жодних російських деталей

При будівництві трьох військово-транспортних літаків Ан-178, які замовило Міністерство оборони у ДП «Антонов», не буде використано жодних російських компонентів.

Як передає Укрінформ, про це під час круглого столу «Імпортозаміщення: потенціал розвитку внутрішнього виробництва та зміцнення незалежності держави» повідомив генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв.

«Повна ліквідація залежності від постачання матеріалів з Російської Федерації – один з головних пріоритетів. Контракт на будівництво трьох літаків Ан-178, який наприкінці грудня минулого року був підписаний в присутності Президента України Володимира Зеленського, передбачає, що усі компоненти будуть імпортозаміщені», – розповів він.

Щоб побудувати український літак Ан-178 без російських компонентів, «Антонову» доведеться замінити 54% усіх комплектуючих, що використовують в судні. Насамперед ідеться про систему життєзабезпечення, транспортне обладнання, систему керування, спеціальні системи.

Водночас нагадаємо, що у лютому 2021 року повідомлялось, що Україна планує витратити 10 років і 16 млрд грн на імпортозаміщення російських технологій та комплектуючих частин для літаків, гелікоптерів та авіаційних двигунів. Про це йшлося в оприлюдненому Мінстратегпромом проєкті «Державної цільової науково-технічної програми розвитку авіаційної промисловості на 2021-2030 роки», який 1 вересня затвердили урядовою постановою № 951

Контракт на виготовлення на виготовлення трьох Ан-178 для ЗС України під держгарантії було укладено що 29 грудня 2020 року. Сума контракту – майже 3 млрд грн, термін виконання робіт – чотири роки. Поставити перший серійний літак замовнику мають у 2023 році.




Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію