США допоможуть Україні модернізувати протиповітряну та протиракетну оборону

США допоможуть Україні модернізувати протиповітряну та протиракетну оборону

Важливість надання допомоги Україні в розбудові її протиповітряного та протиракетного потенціалу було сьогодні однією з головних тем обговорення з американською делегацією.

Делегацію Конгресу США, до якої увійшли сенатори Ліндсі Грем, Джон Баррассо, Бен Сесс, Томас Табервілл та конгресмен Вільям Тіммонс, зустріли сьогодні в Міноборони України.

За словами міністра оборони України Андрія Тарана, українська сторона розглядає приїзд високоповажної делегації, як важливий сигнал двопартійної підтримки американськими парламентарями домовленостей, досягнутих у межах робочого візиту Президента України до США. Андрій Таран нагадав, що минулого тижня відбулося підписання низки двосторонніх угод у сфері двостороннього співробітництва в оборонній сфері між Україною та США.

Американським парламентарям були надані обґрунтовані пропозиції щодо найбільш нагальних потреб України в посиленні її спроможностей для стримування збройної агресії Російської Федерації. Особливо відзначалася важливість надання допомоги Україні в розбудові її протиповітряного та протиракетного потенціалу.

Андрій Таран зазначив, спілкування було детальним і високопрофесійним, адже делегація Конгресу США складалася з парламентарів, які представляють комітети, пов’язані з питаннями національної безпеки, оборони та розвідки.

— Сьогоднішня зустріч стане, безперечно, важливим внеском в подальші спільні рішення Адміністрації та Конгресу США, які сприятимуть відновленню суверенітету та територіальної цілісності України, – підсумував міністр оборони України




Використані джерела: Міноборони України