Італія приєдналась до британської розробки РЛС нового покоління для Eurofighter Typhoon

European Common Radar System Mark 2 (ECRS Mk2)

Спроєктований та побудований Leonardo радар ECRS Mk2 для використання на винищувачі Eurofighter Typhoon, стане найсучаснішою перепрограмованою радіолокаційною системою, коли-небудь виготовленою для бойового літака, стверджують у компанії.

Сьогодні пресслужба компанії Leonardo повідомила, що Італія приєднується до британської розробки РЛС нового покоління European Common Radar System Mark 2 (ECRS Mk2). На першому етапі команда інженерів з Leonardo Nerviano, яка розташована в Мілані, приєднається до команди розробників радара Mk2 на майданчику Leonardo в Единбурзі.

Цей крок є першим кроком до повної участі Італії в програмі ECRS Mk2. Це формування так званої «Промислової об'єднаної групи» (IJT), яке здійснюється на виконання підписаної Міністерствами оборони Великобританії та Італії «Заяви про принципи» (SoP).

Водночас спільна промислова група ECRS Mk2 залишається відкритою для подальшого розширення міжнародної участі. Зокрема Великобританія направила Фінляндії запрошення приєднатися до програми у рамках пропозиції щодо придбання Eurofighter Typhoon.

Зазначається, що радар ECRS Mk2, який нині розробляється і виготовляється компанією Leonardo для інтеграції з літаками Eurofighter Typhoon компанії BAE Systems, буде одним з найсучасніших радарів для винищувачів. Він оснащений багатофункціональною антенною решіткою (MFA), яка надасть Typhoon можливість перепрограмування РЛС для ведення радіоелектронної боротьби, включаючи широкосмугову електронну атаку, на додаток до традиційних функцій радара. Це означає, що він може виявити, а потім засліпити радар противника, збільшуючи летальність і живучість винищувача, а також живучість інших систем.