Укроборонпром посилює бойову частину ракети «Нептун»

Укроборонпром посилює бойову частину протикорабельних ракет Нептун

ДП «Спецоборонмаш», що входить до складу Укроборонпрому, впровадило нову прогресивну технологію спорядження бойових частин Б-360 крилатих протикорабельних ракет «Нептун».

Технологія вакуумно-кускового заливання забезпечує максимально щільне наповнення бойової частини (БЧ) ракети вибуховою речовиною, завдяки чому вражаюча дія боєприпасу значно посилюється, повідомили у державному оборонному концерні.

Зазначається, що метод підходить для спорядження різних боєприпасів, що надає підприємству технічні можливості налагодити серійний випуск бойових частин для ракет «Вільха» та «Нептун», авіаційних бомб тощо, а також створити замкнутий цикл виробництва боєприпасів та їхніх елементів у рамках кооперації підприємств боєприпасної галузі Укроборонпрому.

Укроборонпром посилює бойову частину протикорабельних ракет Нептун

«Однією з ключових умов успішного створення в Україні боєприпасного виробництва є серійне виготовлення окремих компонентів і якісне спорядження бойових частин вибуховими речовинами, – розповів директор Спецоборонмашу Микита Самокіш. – З метою впровадження методу вакуумно-кускового заливання за підтримки держави та концерну для Спецоборонмашу придбали нове обладнання. Це значно підвищує ефективність роботи підприємства, яке працює на зміцнення обороноздатності України».

Зауважимо, що у липні цього року вже повідомлялось, що Філія № 1 Держпідприємства «Спецоборонмаш» успішно освоїла технологію спорядження 155-мм снарядів методом вакуумного заливання, що також дозволило посилити вражаючу дію снарядів.

Укроборонпром посилює вражаючу дію 155-мм снарядів

Нагадаємо, що у 2019 році на озброєння ЗСУ були прийняті ручні термобаричні гранати РГТ-27С та РГТ-27С2 виробництва державного підприємства «Спецоборонмаш» (раніше ДП «Машинобудівна фірма «Артем»). Під час вибуху граната на чотири секунди створює вогняну хмару об‘ємом 13 м3, де температура сягає 2500-3000°C, що дозволяє не лише знищувати живу силу, але і виводити з ладу легкоброньовану техніку.