Слуги зірвали засідання ТСК по справі «вагнерівців» під час свідчень ексначальника ГУР Василя Бурби

вагнерівців

Коли Василь Бурба почав говорити про те, хто і за яких обставин дав команду перенести спецоперацію, голова комісії «слуга народу» Мар'яна Безугла терміново оголосила перерву до завтра. Засідання з Бурбою переносять вже вчетверте.

Про це повідомив народний депутат України Олексій Гончаренко.

«Очевидно, що його свідчення дещо не сходяться з тим польотом фантазії, який озвучують спікери «зеленої влади» прикриваючи справжніх зрадників у вищих ешелонах влади. Ця ситуація ще раз підтверджує, що псевдо-ТСК від «слуг» має на меті зірвати, а не провести чесне розслідування справи. Має бути створена нормальна ТСК з залученням всіх проукраїнських опозиційних сил, присвячена саме справі «вагнерівців». Інакше на чесність в розслідуванні справи розраховувати не варто. Ми маємо дізнатись правду і покарати зрадників! На яких би посадах в ОП вони зараз не були», – написав нардеп на своєму telegram-каналі.

Нагадаємо, що після першого засідання тимчасової слідчої комісії (ТСК) щодо «вагнерівців», її очільниця Мар’яна Безугла розповіла, що це була не спецоперація, а «спецзахід», який п’ятий президент Петро Порошенко не міг санкціонувати, оскільки його планували у липні 2020 року.

«У липні до ГУР звернулася СБУ щодо того, щоб спробувати витягти частину осіб [причетних до військових злочинів на Донбасі, зокрема збиття Боїнга МН-17 та Іл-76] з території РФ на територію України. Санкціонованої спецоперації щодо примусової посадки турецького літака з «вагнерівців» в Україні не було, був «спеціальний захід». Бойовиків планували затримати у Стамбулі у рамках міжнародно-правової операції», – сказала Безугла.

Вона наголосила, що це був суто український спеціальний захід без участі інших країн.

Водночас американський канал CNN з посиланням на трьох колишніх високопоставлених офіцерів української військової розвідки, 8 вересня повідомив, що операція з затримання «вагнерівців» відбувалася з відома та за підтримки Сполучених Штатів.