ХКБМ замовило «Фотоприладу» панорамний телевізійний комплекс

ПНК-6

НВО «Фотоприлад», згідно з контрактом від 18 червня цього року, має поставити Харківському конструкторському бюро з машинобудування (ХКБМ) панорамний телевізійний комплекс.

Відповідний звіт ХКБМ оприлюднило на порталі публічних закупівель 6 вересня.

Через те, що контракт містить інформацію з обмеженим доступом, у звіті оприлюднені лише загальні відомості. Зокрема не розкривається конкретне найменування виробу. Лише зазначається, що панорамний телевізійний комплекс НВО «Фотоприлад» має поставити до 31 грудня 2021 року, вартість договору складає 16 581 264,59 грн (з ПДВ).

Щодо кількості комплексів, то в звіті зазначено: «Кількість товарів, робіт чи послуг – 1», що може означати не кількість продукції, а «1 лот» (як зокрема зазначено на сторінці закупівлі).

Зауважимо, що НВО «Фотоприлад» є виробником танкового панорамного прицільного комплексу ПНК-6, що використовується у системі керування вогнем танка БМ «Оплот» (розробником якого є ХКБМ). Комплекс може використовуватися при модернізації інших танків.

ПНК-6

Основні технічні характеристики ПНК-6

Стабілізація поля зору – незалежна, двоплощинна.
Кути наведення стабілізованої лінії візування, град:
• вниз, не менше – 17
• вверх, не менше – 60
• в горизонтальній плоскості – 360
Значення збільшення візуального каналу, крат – 1,2; 6,0; 12,0
Спектральний діапазон тепловізійної камери, мкм – 8...12
Дальність виявлення цілі типу «танк», м, не менше:
• через візуальний канал – 5500
• через тепловізійний канал у широкому полі зору – 4000
Діапазон вимірювання дальності до цілі, м – 200 ... 9500
Маса комплексу, кг, не більше – 290

Також НВО «Фотоприлад» виробляє танкові тепловізійні прицільні комплекси ПТТ-3, ППТ-2, танковий прицільний комплекс «Рось» (1А43У), танкові приціли навідника 1Г46, 1Г46-М, телевізійний далекомірний модуль та інші прилади.