На Рівненщині пройдуть навчання тероборони

Автор: Іван Марчук
На Рівненщині пройдуть навчання тероборони

На Рівненщині з 22 вересня стартують навчальні збори резервістів підрозділів територіальної оборони. Як повідомила речниця обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Тетяна Камерістова, повістки отримають пів тисячі осіб.

Про це повідомляє Суспільне.

Військові навчальні збори у підрозділів територіальної оборони триватимуть з 22 вересня по 1 жовтня. Зі слів Тетяни Камерістової, їх мета – відпрацювати порядок дій на випадок воєнної загрози й вдосконалити навички самих бійців. Йдеться орієнтовно про пів тисячі людей.

«Такого масштабу навчання проводяться раз на рік. Ті люди, які є у резерві – їм приходять повістки. А ті, хто має бажання спробувати, як це відбувається – можуть прийти добровільно у територіальні центри комплектування. Усі ці люди пройдуть двотижневе навчання із тими, хто має реальний досвід бойових дій. Це стосується як чоловіків, так і жінок», – сказала речниця.

Резервістів навчатимуть у місцях в межах області.

«Будуть заняття з вогневої, інженерної, тактичної, топографічної, спеціальної, медичної підготовки, а також підготовки зі зв’язку. На час проведення зборів за людиною зберігається робоче місце, середня зарплатня, а ще виплатять грошову винагороду за участь у зборах», – додала речниця.

Долучитись до навчань можуть люди віком до 60 років.