«Авіакон» передав ЗСУ модернізовані гелікоптери Mi-24ПУ1

«Авіакон» переда ЗСУ партію модернізованих гелікоптерів Мі-24ПУ1

Державне підприємство «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон» передало армійській авіації Сухопутних військ ЗСУ партію відремонтованих і модернізованих гелікоптерів Мі-24ПУ1.

Це відбулося в рамках виконання державного оборонного замовлення, повідомляє пресслужба ДК «Укроборонпром» до складу якого входить держпідприємство.

На гелікоптери встановили модернізоване вітчизняне озброєння та авіаційні приціли, системи захисту від ПЗРК і двигуни з поліпшеними характеристиками. Крім того, техніку вперше оснащено м’якими паливними баками та лопатями несного гвинта українського виробництва.

Після технічного приймання і виконання ознайомлювальних польотів, які провели екіпажі армійської авіації, модернізовані гелікоптери перелетіли до місця постійного базування.

Багатоцільовий Мі-24ПУ1 призначено для ураження броньованої техніки, підвищення мобільності підрозділів сухопутних військ і забезпеченнях вогневої підтримки на полі бою. Завдяки модернізації ці машини можна використовувати цілодобово.

«Авіакон» – єдине в Україні підприємство, яке володіє технологією повного циклу капітального ремонту гелікоптерів конструкції Міля та робіт з переобладнання і модернізації.

За підсумками 2020 року завод збільшив прибутки на 143% в порівнянні з показниками попереднього року. Попри зменшення чистого доходу на 7% (до 497,5 млн грн), підприємство вийшло у прибуток після 40,5 млн збитків. Чистий дохід «Авіакону» (що залишився після операційних витрат та сплати податків) за підсумками 2020 року склав 17,7 млн грн.