Модернізована «Вільха» стріляє на півдні України

Вільха стріляє на півдні України

У рамках державних випробувань, на півдні України тривають бойові стрільби модернізованої ракетної системи залпового вогню «Вільха-М».

Про це повідомляє Інформаційна агенція Міністерства оборони України «АрміяInform».

«Вільха-М» — розробка ДП «Державне Київське конструкторське бюро «Луч» у співпраці з іншими державними та приватними підприємствами оборонно-промислового комплексу України. Від уже прийнятого на озброєння української армії комплексу «Вільха» (дальність стрільби 70 км) цей зразок відрізняється новими ракетами зі збільшеною дальністю польоту, виробництво яких організовано в Україні за замкненим циклом.

Пуски здійснюються на державному випробувальному полігоні «Алібей», що в Одеській області. Модернізовані ракети калібру 300 мм вражають наземні цілі на відстані у понад сотню кілометрів. Роботу комплексу та результати стрільб за багатьма параметрами оцінюють спеціалісти державної приймальної комісії. На підставі зібраних даних вони відпрацюють пропозиції щодо прийняття цього зразка на озброєння у військах.

Довідка. З 2015 року за проєктом (ДКР) «Вільха» розроблялось три варіанти 300-мм реактивних боєприпасів, зокрема: «Вільха-Р» – ракета 9М55 до РСЗВ 9К58 «Смерч» з продовженим ресурсом, Р624 «Вільха» – ракета в корпусі 9М55 з новим твердопаливним двигуном, системою коригування на базі GPS та інерційної системи навігації, додатковими газодинамічними двигунами та Р624М «Вільха-М» – повністю нова ракета – нові корпус, двигун, аналогічна до «Вільхи» система коригування та газодинамічних двигунів.

Також у 2020 році стало відомо, що у рамках проєкту «Вільха» передбачається розроблення кількох нових модифікацій ракет, що окрім збільшеної дальності матимуть й різні за вагою бойові частини: Р-624М1 «Вільха-М1» та Р-624М2 «Вільха-М2», які матимуть дальність стрільби 140 км, а при використанні нового палива понад 150 та 200 км відповідно.

Але й це не межа. За словами генерального директорп КБ «Луч» Олега Коростельова, підприємство готове виробляти ракети з дальністю у 500 км.

Нагадаємо, що раніше повідомлялось, що на Одещині також триватимуть бойові стрільби нової вітчизняної 155-мм самохідної гаубиці «Богдана»

Вільха стріляє на півдні України Вільха стріляє на півдні України Вільха стріляє на півдні України Вільха стріляє на півдні України




Щоб мати можливість залишати коментарі перейдіть на веб-версію