ЗРК «Бук» оснащено вітчизняними станціями виявлення цілей

Полк ЗРК Бук оснащено вітчизняними станціями виявлення цілей

На бойове чергування з протиповітряної оборони країни заступив полк озброєний модернізованим ЗРК «Бук М1», який оснащено сучасними станціями виявлення повітряних цілей вітчизняного виробництва.

Про це повідомляє Інформагенція Міністерства оборони «АрміяInform».

— Працювати на даних комплексах для вартових неба — це мистецтво, в якому можна щораз досягати нового рівня, — зазначив командир полку полковник Михайло Борисенко. — Наші командири підрозділів, бойові обслуги постійно вивчають нові тактичні прийоми, тренуються, вдосконалюють свої знання і вміння. Уся підготовка зосереджена на досягненні головної мети — знищити ціль та забезпечити живучість людей і озброєння.

Полк ЗРК Бук оснащено вітчизняними станціями виявлення цілей

Бойове чергування полк нестиме в західному регіоні країни. У зоні відповідальності чимало важливих об’єктів цивільної та військової інфраструктури, які мають бути захищеними від ударів із повітря. Вартові неба впевнені у власних силах та озброєнні.

— У вересні ми брали участь у тактичних навчаннях підрозділів зенітних ракетних військ із бойовою стрільбою в рамках стратегічних командно-штабних навчань «Об’єднані зусилля 2021» і отримали відмінну оцінку, — розповів Михайло Борисенко. — Упродовж багатьох років підрозділи полку виконували завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил. Ми мали успішний досвід знищення безпілотних літальних апаратів ворога. Також заступаємо на бойове чергування із зенітними ракетними комплексами, які пройшли модернізацію. На них встановлені сучасні станції виявлення повітряних цілей вітчизняного виробництва.