Українські засоби РЕБ посадили російський безпілотник

Українські засоби РЕБ посадили російський безпілотник

Засобами радіоелектронної боротьби ЗС України було примушено до посадки російський БпЛА «Орлан-10», який перетнув лінію розмежування у районі проведення операції Об'єднаних сил.

«Ворожий літальний апарат зовнішніх ушкоджень не зазнав. Українські військові вже ідентифікували захоплений безпілотник противника. Ним виявився БпЛА, котрий належить до російського багатоцільового безпілотного авіаційного комплексу «Орлан-10», що призначений для ведення розвідки та коректування вогню артилерії», — повідомляє пресцентр ООС.

«Орлан-10» виробляє російське підприємство «Спеціальний технологічний центр» (Санкт-Петербург). Корпус і двигун — російського виробництва, електронна «начинка» з Тайваню. Цей БПЛА перебуває на озброєнні виключно ЗС Російської Федерації, окупаційні війська часто застосовують його на Донбасі для розвідки та коригування вогню артилерії.

«Крилатий трофей є неспростовним доказом та документальним підтвердження присутності російських військ, озброєння та техніки на території України», — зазначає пресцентр ООС.