Помер екскомандувач Сухопутних військ Анатолій Пушняков

Помер екскомандувач Сухопутних військ Анатолій Пушняков

У середу, 17 листопада, не стало генерал-лейтенанта Пушнякова Анатолія Савватьєвича, колишнього командувача Сухопутних військ Збройних Сил України.

«Перші роки російсько-української війни він командував Сухопутними військами, кавалер ордена Богдана Хмельницького. Командування та особовий склад Сухопутних військ висловлює співчуття та розділяє гіркоту втрати з родиною та близькими померлого», — йдеться у повідомленні Командування Сухопутних військ у фейсбук.

Анатолію Пушнякову було 67 років.

Професійний військовий. Закінчив Харківське гвардійське вище танкове командне училище, Військову академію бронетанкових військ і Національний університет оборони України. Проходив службу на посадах командира танкового взводу, роти, батальйону, полку, механізованої дивізії, 32 армійського корпусу та у різних органах військового управління, зокрема й у Генеральному штабі Збройних Сил України.

Брав участь у війні в Афганістані, у складі обмеженого контингенту радянських військ. У 2005 році командував українським контингентом в Республіці Ірак та був заступником командира багатонаціональної дивізії «Центр Південь».

З травня 2014 по січень 2016 командував Сухопутними військами.

Помер колишній командувач Сухопутних військ Анатолій Пушняков