МВС закликає власників «травматів» на охорону кордону

МВС закликає власників «травматів» на охорону кордону
Міністр внутрішніх справ України доручив Нацполіції підняти всі громадські формування з охорони громадського порядку та кордону, які мають право на носіння травматичної зброї.

«Таких дозволів видано понад 200 тисяч. Ці люди мають бути скликані на навчання», — сказав Монастирський в етері телеканалу «1+1», додавши, що навчання відбудеться протягом місяця.

Відповідні заходи вживаються через міграційну кризу організовану білоруським режимом Лукашенка на західних кордонах Білорусі. Україна вже розмістила на кордоні з Республікою Білорусь близько 8500 військових і правоохоронців, також у прикордонних областях проведуть позапланові навчання підрозділів тероборони Збройних Сил України.

Нагадаємо, що право на придбання травматичної зброї (пістолетів і револьверів для стрільби гумовими кулями) в Україні мають працівники суду, правоохоронних органів та їх близькі родичі, а також особи, які беруть участь у кримінальному судочинстві, журналісти та позаштатні журналісти, депутати України, члени громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовці, крім тих, хто проходить строкову військову службу, державні службовці, які мають категорії й ранги.