Прикордонники купили 60 китайських дронів DJI Matrice 300

Прикордонники купили 60 китайських дронів DJI Matrice 300

Державна прикордонна служба, у рамках державного оборонного замовлення на 2021 рік, придбала 20 безпілотних комплексів до складу яких входять 60 мультикоптерів DJI Matrice 300.

Частина іже доставлена у Головний центр підготовки особового складу імені генерал-майора Ігоря Момота. Наразі отримано 8 безпілотних авіаційних комплексів (БпАК) із 24 безпілотниками та моніторинговим обладнанням. Ще 12 таких комплексів (36 дронів) планується отримати до кінця поточного року. Загальна вартість БпАК майже 50 мільйонів гривень.

До складу кожного комплексу входять три безпілотних літальних апарати (БпЛА) DJI Matrice 300 з системами розпізнавання перешкод. Також комплекси включають пульти дистанційного керування, комбіновані підвіси з камерами денного бачення, тепловізійними камерами та лазерними далекомірами. Для забезпечення можливості обробки польотної інформації, опрацювання донесень, вивчення метеорологічної обстановки, організації пошукових операцій, комплекс укомплектований автоматизованим робочим місцем на базі ноутбука та планшета.

Дрони можуть використовуватися в радіусі до 15 км від оператора як вдень, так і вночі.

Прикордонники купили 60 китайських дронів DJI Matrice 300

Нагадаємо, що у грудні 2019 року, у рамках проєкту «Візуальний контроль за функціонуванням пунктів пропуску», що реалізується за Програмою транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020», Держприкордонслужба отримала 20 комплексів Matrice 200 із 60 літальними апаратами (квадрокоптерами). Їх загальна вартість близько 36 млн грн.

Крім того, ДПСУ у 2020 році кілька разів купував БпАК DJI Matrice 200 V2 за ціною понад 2 млн грн за комплекс. До складу кожного комплексу входило: три квадрокоптери, станція наземного управління, різні камери, обладнання, запчастини, інструменти, автомобільний причіп та витратні матеріали для 100 годин польоту. Детально комплектація розписана тут »»


Використані джерела:
Адміністрація Державної прикордонної служби України