Солдат-контрактник розікрав бронетехніку на мільйон

Солдат-контрактник розікрав бронетехніку на мільйон

Контррозвідка СБУ викрила солдата-контрактника, який разом із батьком, організував викрадення комплектуючих бойової броньованої техніки з військової частини на Хмельниччині.

Військовий вивозив крадене з частини на власному автомобілі або передавав їх батьку через огорожу. Викрадене зловмисники зберігали у гаражі для подальшого продажу, повідомляє СБУ.

У ході 12 обшуків було виявлено і вилучено десятки вузлів та деталей, комплектуючих до бронетехніки: прилади нічного бачення, гідропідсилювачі башт, генератори, перископи, оптичні прилади, засоби управління вогнем, світломаскувальні комплекти та інше.

Солдат-контрактник розікрав військову техніку на мільйон

За попередніми даними, загальна вартість викраденого майна близько 1 млн гривень.

У межах кримінального провадження обом зловмисникам повідомлено про підозру щодо скоєння злочину передбаченого ч. 3 ст. 410 ККУ (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем).

Зауважимо, що на Хмельниччині зокрема дислокується 3-я танкова бригада Корпусу резерву.